Probleme, probleme si iar probleme

on 7 iulie 2010
Lotul National de Gimnastica se afla intr-o permanenta transformare. E drept ca de obicei in gimnastica lucrurile sunt imprevizibile dar cred ca anul acesta s-au produs si inca se produc foarte multe modificari. Pentru inceputul anului am avut doua gimnaste (Anamaria Tamirjan si Gabriela Dragoi) in proces de recuperare dupa operatiile suferite, deci din start doua gimnaste in minus la pregatire. Cerasela Patrascu era si ea cu probleme. Apoi incepea seria competitiilor cu amicalul cu Marea Britanie si cel cu Franta unde fetele noastre au facut o impresie foarte buna. Atunci, echipa formata din Amelia Racea, Diana Chelaru, Ana Porgras, Diana Trenca, Cerasela Patrascu si Raluca Haidu ocupa prima pozitie in ambele competitii. In aprilie au urmat Internationalele Romaniei. Concursurile astea sunt o ocazie buna sa vezi ceea ce la tv nu poti sa vezi...adica dincolo de fatada. La Internationale am vazut o Amelia Racea obosita, o Diana Chelaru intr-o vizibila evolutie, o Sandra Izbasa plina de speranta si multe fete care au stat pe margine (Loredana Sabau, Andreea Span, Dana Andrei, Claudia Voicu). Evident ca asta ridica multe semne de intrebare. Dincolo de placerea cu care am privit competitia din sala a fost si gustul amar lasat de antrenorul coordonator, comentatori, etc, dar... detaliile "tehnice" se pot imbunatati. Apoi a urmat Campionatul European de la Birmingham. Fetele noastre (Ana Porgras, Diana Chelaru, Amelia Racea, Raluca Haidu, Cerasela Patrascu) au reusit sa obtina medalia de bronz pe echipe, Amelia s-a intors acasa si cu o medalie de aur la barna, Raluca Haidu cu una de bronz tot la acest aparat iar Diana Chelaru cu una de bronz la sol. Pretul medaliei pe echipe le-a costat pe Ana Porgras si Raluca Haidu care au fost nevoite sa poarte ghips dupa concurs, ambele avand probleme la glezne. Au inceput sa apara si zvonuri legate de plecarea de la lot a lui Nicolae Forminte, zvonuri confirmate in cele din urma luna trecuta cand acesta a demisionat, locul lui fiind ocupat de celebrii Octavian Belu si Mariana Bitang. Apoi au urmat cateva concursuri de verificare la care am avut surpriza placuta sa aud ca vor participa Dana Andrei, Diana Trenca si Diana Chelaru. Marea surpriza a fost revenirea in sala de antrenament de la Izvorani a Corinei Ungureanu. Apoi aflam ca Loredana Sabau are probleme mari de sanatate care o impiedica sa mai continue gimnastica, Ana Tamirjan renuntase deja din luna mai, iar Cerasela si Gabi au probleme cu greutatea. Diana Chelaru se accidenteaza la mana si are nevoie de atela pentru aproximativ 3 saptamani iar Claudia Voicu are dureri foarte mari la ambii genunchi si e nevoita sa renunte...si peste toate, Nicolae Forminte revine la lot.
Asadar, in linii mari cam asta ar fi situatia actuala a Lotului Olimpic de Gimnastica.
Niciodata nu am spus ca aceste probleme sunt doar acum, ca ele n-au existat si acum 10 ani sau 15 ani sau ca ele exista din vina cuiva ci cred ca atunci nu erau atat de mediatizate, nu stiam despre existenta lor decat ocazional.
Speranta pentru viitor? Exista, poate de la anul cand sa speram ca lucrurile se vor "aseza". Ce e cel mai dureros? Faptul ca aceste fete sunt nevoite sa renunte la gimnastica dupa atatia ani de munca in care nu au avut sansa sa obtina medalii la concursuri importante (CE, CM sau JO).

1 comentarii:

Anonim spunea...

Nu se poate! Claudia nevoita sa renunte? :( ... cat de rau imi pare!