Campionatele Nationale- prima zi de concurs

on 8 septembrie 2013
Vesti proaste de la Sala Polivalenta in prima zi de concurs a Campionatelor Nationale de Gimnastica Artistica, Diana Bulimar s-a accidentat la antrenament si nu va putea participa la Mondialele de la Anvers, momentan ea aflandu-se la Viena unde a fost operata la picior. Ce putea fi mai rau a vand in vedere ca oricum lotul feminin de senioare numara doar cateva gimnaste in prezent. Totusi concursul a fost frumos, Sandra Izbasa a facut doar sol (nou) si va face doar sol si la Mondiale, Larisa a concurat bine la toate cele 4 aparate, si a prezentat si un sol nou-nout (care imi si place exceptand desigur "urmele" vechiului sol) mi-a mai placut Andreea Munteanu (care e preferata mea inca de anul trecut, imi place stilul ei, partea artistica in special) din pacate transmisia a lasat de dorit, cameramanii prezenti la Polivalenta nu prea au stiut pe cine sa filmeze astfel incat sa putem vedea un exercitiu cap-coada, cat de cat. Mi-ar fi placut s-o vad pe si pe Andreea Iridon la paralele.
Pentru ca din nefericire nu am putut urmari si concursul masculin nu va pot prezenta propriile pareri ci doar rezultatele publicate: aici
Revenind la concursul fetelor, clasamentul pe echipe de club se prezinta astfel:
  1. CNS Cetate Deva
  2. CSS Dinamo Bucuresti
  3. Steaua Bucuresti
La individual, Larisa Iordache s-a clasat pe locul 1, urmata de Andreea Munteanu pe 2 si Andreea Iridon pe 3.

Astazi (duminica 8 septembrie) urmeaza finalele pe aparate, transmise in direct de TVR 2 de la ora 15.00. Multa bafta tuturor participantilor!!

Sol Larisa Iordache:




Sol Sandra Izbasa:

 

9 comentarii:

Anonim spunea...

Mare ghinion! Am inteles ca nici Larisa nu ar mai face 4 aparate in Belgia! Dar are totusi sanse mari la aur la barna daca va fi sanatoasa si se va putea antrena in continuare, bineinteles. Cine stie, poate si la sol! Mai ales ca din pacate si Afanasieva s-a operat la genunchi si revine in sala abia in decembrie.

Cris spunea...

Nu cred ca ar avea rost sa faca 4 aparate daca nu e 100 % apta, dar cine stie, Larisa e extrem de ambitioasa si poate ne va face surprize placute peste 3 saptamani.

Anonim spunea...

Da, ai dreptate. Am vazut-o foarte motivata: o viteza in plus la paralele si mai bine la barna. O mai tempereaza dna Bitang. Ce parere ai de solul Sandrei din finala? Puteam sa jur ca va lega 2 piruete diferite.
Am vazut aceasta asociere in solul lui Afanasieva si mi s-a parut o idee geniala mai ales daca nu poti roti mai mult la una singura. Ar fi fost o idee si pentru Sandra si pentru Catalina la Olimpiada.

Cris spunea...

Solul Sandrei e frumos, interesant dar parca ii mai lipseste ceva, cred ca mai trebuie lucrat pe ici pe colo la detalii. Dintre cele doua soluri (Sandra si Larisa) il prefer pe cel al Larisei deocamdata. Da, buna ideea cu piruetele.
Ai fost in sala la Nationale? :D

Raluca spunea...

Transmisiunea m-a enervat si pe mine! La barna filma atat de aproape incat de multe ori picioarele gimnastei dispareau din cadru. Sa nu mai vorbesc de faptul ca rata inceputurile de exercitiu ca sa arate prim-plan cu gimnasta care isi incheiase exercitiul anterior.

Anonim spunea...

Da, am fost si anul trecut inainte de Olimpiada. Mergem de multi ani daca au loc aproape: Bucuresti, Ploiesti sau Constanta (la mine acasa). Apropo de asta am vazut ceva nostim in sala. Multi parinti cu copii: copiii bineinteles cu capul in jos imitau tot felul de exercitii in timp ce parintii cam uitau de ei si erau foarte atenti la gimnasti.
Mie mi-a placut solul si cred ca a progresat foarte mult de cand am vazut-o in calificari in Olanda. Intr-adevar mai trebuie stilizat si poate antrenat mai mult.
Eu inca sper sa nu se lase la anul caci din cate am vazut o sa fie o problema cu echipa.

Cris spunea...

Raluca, transmisiile Tvr sunt problema veche, cred ca e o lipsa de organizare pt ca sigur ca acei cameramani nu cunosc gimnastele, (si cu atat mai putin pe cele care sunt mai importante acum) dar daca dinainte ar stii pe cine sa filmeze (macar dupa numarul de pe spatele sportivei) atunci am vedea si noi un exercitiu intreg. In fine, din sala se vede mult mai bine :D

Cris spunea...

:)) Copiii se credeau deja gimnasti, partea buna e ca ei pot deveni, e mai greu cu noi cei care iubim atat de mult acest sport si care nu mai avem nici o sansa :P :)))

Anonim spunea...

Poate am putea contribui si noi cu ceva: poate cu o idee cum sa atragem bani, cum sa-i aducem pe antrenori in tara, pe copii in sala. Poate cineva dintre noi ar putea avea o astfel de idee, cine stie? Imi aduc aminte dupa Atena de cateva fetite din Constanta care se jucau pe o bara veche de covoare dintre blocuri,in cartier. Era mare sfada intre ele care sa fie Ponor, care Sofronie, care Rosu sau Eremia. Nu mai auzisem asa ceva de mult timp.