Prima medalie...(2)

on 22 februarie 2010
Beth Tweddle este cea mai medaliata gimnasta britanica, avand in palmares 3 titluri mondiale si 4 europene. In anul 2003 la Anaheim ea a castigat prima medalie pentru Marea Britanie, bronz la aparatul ei favorit paralelele. In 2005 a obtinut acelasi rezultat dar un an mai tarziu la Anaheim a invins-o pe Liukin, campioana mondiala en-titre. Desi a suferit numeroase accidentari si are o varsta care in gimnastica isi spune cuvantul, Beth nu a renuntat dupa cea de-a doua olimpiada la care a participat fara sa urce pe podium si a reusit sa mai castige un titlu in 2009, in fata propriilor suporteri, la sol, Beth se antreneaza in continuare avand in plan Olimpiada de la Londra din 2012.

Elyse Hopfner Hibbs a castigat la Campionatele Mondiale de la Aarhus din 2006 o medalie de bronz, aceasta medalie fiind prima cucerita vreodata de o gimnasta canadiana. In finala respectiva argintul a fost cucerit de Sandra Izbasa.

Vanessa Ferrari a reprezentat surpriza anului 2006 castigand titlul mondial absolut, o premiera pentru gimnastica feminina din Italia din ultimii zeci de ani. Desi medalia ei a nascut controverse Vanessa a dovedit in anul urmator ca titlul ei nu a fost o intamplare, mentinandu-se pe podiumul individual, pe locul trei insa.Vanessa a mai castigat medalii la sol si barna tot in 2006 dar Olimpiada de la Beijing nu a fost un succes pentru ea,Vanessa refacandu-se dupa o accidentare.

2 comentarii:

Adde spunea...

F. tare. Dos Santos cred ca mai intra aici.

Cris spunea...

Despre Brazilia am vorbit in prima parte :)