Comeback-urile anului 2010

on 13 februarie 2011

Vorbeam anul trecut, cam pe vremea asta, despre revenirile ce se anuntau pentru anul 2010 in gimnastica artistica. Incepeam atunci cu Anna Pavlova si speram ca ea sa revina in concursurile internationale cat mai curand posibil. Anna este o gimnasta, foarte flexibila, foarte eleganta, dar nu si foarte medaliata, din pacate. Anul trecut nu a fost pentru ea unul extraordinar, a participat doar la concursuri nationale si sincer vorbind nu prea cred ca va avea sanse sa prinda echipa la Europenele de la Berlin ce se apropie. Eu o vad pe Anna ca si pe Beth Tweddle... fac parte din categoria gimnastelor care ”nu se lasa” asa ca multa bafta Anna Pavlova!
Nici cea de-a doua gimnasta care se pregatea de revenire nu a avut un an cu succes, Oksana Chusovitina nereusind performanta de a se califica in finala de la sarituri la Mondialele de la Rotterdam. Totusi, nu cred ca Oksana va ”abandona” lupta cu aparatele de gimnastica nici anul acesta.
De reveniri cu succes s-au bucurat din plin Alicia Sacramone si Jade Barbosa, ambele la aceeasi competitie. Alicia, care a facut o pauza de un an, a reusit performanta de a obtine o medalie de aur la sarituri, iar Jade una de bronz in aceeasi finala.
Tot dupa o pauza de un an a revenit si Sandra Izbasa si daca la postarea anterioara eram sceptica in ceea ce o priveste, am avut surprinderea sa constat, la Mondialele de anul trecut, ca Sandra este intr-o forma buna, e adevarat ca inca nu la cea maxima dar e pe drumul cel bun, cu siguranta. Bafta Sandra!
Vanessa Ferrari, o alta gimnasta retrasa pentru o perioada din cauza unor probleme de sanatate, a reusit un an 2010 destul de bun: un loc 6 in finala de la sol si un loc 11 all around, la Rotterdam. Desi nu este printre preferatele mele nu pot contesta faptul ca este o gimnasta buna. Eu as miza pentru anul acesta si pe Carlota Ferlito, proaspat intrata in randul senioarelor.
Desi parea ca si Cerasela Patrascu a reusit sa faca progrese importante anul trecut, sa participe si la Europene si la Mondiale, sfarsitul de an ne-a adus o veste trista in ceea ce o priveste, Cera hotarand sa puna punct deocamdata acestui capitol din viata ei. Nici Anamaria Tamirjan, cea despre care spuneam anul trecut ca incearca o revenire nu a mai reusit, cu toate ca a incercat la un moment
dat, problemele de sanatate nu i-au dat pace. Din fericire nu toate incercarile au fost sortite esecului, Gabriela Dragoi fiind ”cazul fericit”. Ea a reusit sa revina in concursuri dupa o interventie chirurgicala avuta in luna ianuarie 2010, recuperandu-se destul de repede. Comeback-ul ei a fost la amicalul cu Marea Britanie din august iar evolutia vizibila de mai tarziu, la Nationalele Romaniei, au plasat-o in echipa ce reprezenta Romania la Rotterdam.
Poate ca nu e totul pierdut in urma unei accidentari sau a unei retrageri, chiar daca unele dintre gimnaste asta cred. E adevarat ca dupa o perioada grea dar frumoasa din viata lor, integrarea intr-un alt mediu decat cel obisnuit e dificila dar orice este posibil pe lumea asta daca vrei.
Trebuie sa mai amintim si comeback-urile ce se anunta pentru anul acesta: Shawn Johnson, Ivana Hong, Cheng Fei, Youna Dufournet si Chellsie Memmel (care si-a facut deja reaparitia la Circle of Stars, luna trecuta). Si inca ceva: multa sanatate Ameliei Racea care va trebui si ea sa ”revina” oarecum, anul acesta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai uitat sa spui de revenirea Gabrielei Dragoi care a ajutat echipa la Mondiale !
Eu personal sper sa nu renunte si ea ca si colegele ei din echipa de la Beijing pentru ca e tanara si inca mai poate face ceva in gimnastica :)

Cris spunea...

Asa este, nu am mentionat-o dar asta nu inseamna ca ii contest cumva meritele... NICIODATA!
S-a rezolvat intre timp ;)