Europene 2011- păreri

on 12 aprilie 2011
Well, a venit vremea sa-mi spun si eu parerile referitoare la Europenele de la Berlin. O sa incep cu cele rele:
-first: organizarea. Au existat numeroase momente in care s-a vazut clar ca nemtii au cam dat chix, cum se spune pe romaneste, in ceea ce priveste buna organizare a Europenelor. De la numele pronuntate greșit si pana la momentele in care una se anunta si alta se intampla, toate au lasat o impresie destul de proasta.

-accidentarea Aliyei Mustafina. Cred ca la aceste Europene am vazut cele mai multe aterizari urate: Mustafina, care a fost nevoita sa-si incheie concursul, Vanessa Ferarri si cativa dintre baieti. Poate din dorinta de a obtine note cat mai mari caci despre lipsa de experienta nu cred ca poate fi vorba.

-ratarea in calificari a Anei Porgras. Poate concursul ar fi fost altfel cu Ana pe barna in finala dar, daca asa a fost sa fie e poate pentru ca ea sa invete din toate aceste nereusite.

-costumul Dianei Chelaru. Inteleg ca e poate mai comod decat cele noi, dar era totusi o finala Europeana. Am avut un deja-vu cu Diana in finala de la sol si nu doar din cauza costumului.

In mare cam astea ar fi parerile mai puțin bune. Cele bune:

-atitudinea Sandrei Izbașa. N-o sa fiu ipocrita si sa spun ca e gimnasta mea favorita pentru ca nu e, dar ca atitudine e jos palaria. Cred ca face parte din categoria gimnastelor care se mobilizeaza extraordinar in concursuri chiar daca in sala nu reusesc un antrenament foarte bun. In plus merita un 10 si pentru costumele din finale.

-progresul lui Flavius Koczi. Nu cred ca am observat doar eu ca Flavius are o tinuta mult mai buna acum decat in concursurile precedente, picioarele nu mai sunt incrucisate iar aterizarile sunt mult mai sigure.

-mi-a mai placut si ca am vazut zambete pe fețele fetelor, că Amelia si-a revenit si a reusit un concurs bun desi parca inca nu e ea 100% in forma, de asemenea s-a vazut si la Diana Chelaru o imbunatatire a tinutei, intr-un cuvant: progres.

Per total un concurs frumos pentru gimnastii nostri si la fel de emotionant ca de fiecare data pentru mine :D.

7 comentarii:

Raluca spunea...

Nemtii au fost de-a dreptul imposibili in concursul masculin( la individual compus). Flavius a fost pe primul loc dupa 4 rotatii si nu l-au dat nici macar o data in direct. Il dadeau mereu pe un spaniol din a doua jumatate a clasamentului!

Eu nu inteleg de ce nu se retrage Vanessa Ferarri! A avut perioada ei de glorie, acum nu mai are conditia fizica pentru a mai face ceva si nu reuseste sa fie decat ridicola( parerea mea).

Pacat de Ana Porgras, sper sa revina in fosta la Mondiale. Daca ar fi reusit un exercitiu fara ratare in calificari si mai apoi in finala lua aurul usor; am vazut numai exercitii nesigure la barna.

Am revazut zilele trecute exercitiul Sandrei la sol de la Olimpiada. Ce schimbare in doi ani! A devenit mult mai matura, mai frumoasa :D.

Flavius a meritat din plin ambele medalii( de fapt merita aurul la AA); pe umerii lui ( si, daca revine, ai lui Dragulescu) sta calificarea la Olimpiada.

Cris spunea...

Iti multumesc Raluca pentru pareri! Da asa e, Flavius n-a fost filmat nici macar o data in direct desi era permanent pe primele pozitii. Cat despre Vanessa...mie nu mi se pare ridicola ci doar plafonata la un nivel. Ce a fost nu va mai fi cu siguranta.

Flavia spunea...

Nu stiu daca ati observat, dar la individual compus masculin nemtii au urmarit doar un grup de sportivi, la toate aparatele. Nu au iesit din tipar deloc, parca erau blocati. Evolutiile celorlati gimnasti nu au fost deloc transmise in direct.
Bine ca nu au facut exact la fel si in concursul fetelor. Nici mie nu-mi place faptul ca Diana Chelaru a purtat acel costum de concurs, nu stiu de ce nu mai renunta la el. Poate ii poarta noroc, cine stie. Sportivii sunt superstitiosi.
Imi pare rau ca Mustafina a disparut din "peisaj" pentru o vreme pentru ca este un sportiv absolut fabulos. Pe de alta parte, prezenta ei in competitie ar fi fost un deja-vu al Campionatelor Mondiale de anul trecut.
Daca Mustafina ar fi fost prezenta in concurs, fetele noastre ar fi avut cu cel putin doua medalii mai putin, trebuie sa recunoastem.
Nu mi-a mai placut "nepotismul" care si-a facut simtita prezenta si aici, surprinzator pentru mine.
Mi-au placut rezultatele sportivilor nostri! Atitudinea si evolutiile Sandrei si ale lui Flavius in special si schimbarea in bine a Amaliei si Dianei. Se vede pregatirea de care dispun, in evolutiile lor dar si in forma lor fizica.
Daca vedeti cateva imagini cu ele de anul trecut, o sa observati ca masa musculara le-a crescut considerabil, oferindu-le forta de care au nevoie.
Mi-a placut aspectul Sandrei, eleganta si seriozitatea ei.
Mi-a placut faptul ca revenim in varful topului, ca s-a demonstrat ca putem avea asteptari mari in viitor.
Ma bucur ca se vede din nou geniul Marianei Bitang si al lui Octavian Bellu.
Felicitari tuturor participantilor la aceasta competitie!

Cris spunea...

Iti multumesc si tie Flavia pentru pareri dar dintr-un punct de vedere nu sunt de acord cu tine :D
Ai spus ca daca Mustafina era in concurs fetele noastre ar fi avut cel putin 2 medalii in minus. Cred ca intr-un concurs nu conteaza doar dificultatea pe care o au executiile tale ci si puterea ta de concentrare, emotiile, ora la care se desfasoara competitia, oboseala, etc. Toate influenteaza mai mult sau mai putin un gimnast. Toti pornesc cu sanse egale intr-un concurs (evident ma refer la competitiile majore) diferenta o fac factorii enuntati mai sus...parerea mea.

Lulu spunea...

Cris, in primul rand vreau sa iti multumesc pentru articolele frumoase de pe blogul pe care il urmaresc cu placere.

Insa nu sunt de acord cu ce ai scris mai sus. Din pacate, gimnastii nu pleaca deloc cu sanse egale, exista diferente imense la nota D, iar Aliya are note de plecare ce le depasesc cu mult pe oricare alte gimnaste (ma refer in total cele 4 aparate, nu la fiecare aparat in parte).

Tot Aliya Mustafina este gimnasta care poate defini cel mai bine toate calitatile pe care le-ai enumerat, si anume concentrare, stapanirea emotiilor, oboseala, siguranta. Sincer, eu nu reusesc sa gasesc o alta gimnasta care sa aiba toate aceste calitati la un loc. Poate doar Khorkina.

Oricum, am castigat medalii in plus din accidentarea Aliyei dar si in minus prin ghinionul Anei, deci balanta e oarecum egala, zic eu.

Eu imi doresc mult sa ajunga si fetele noastre dragi sa concureze cu sanse egale (si ma refer aici la nota D). Poate acest lucru se va realiza pana la Olimpiada.

Cris spunea...

Mersi Lulu pentru aprecieri si pareri. :*
De obicei fetele noastre se descurca de minune la antrenamente dar in concursuri mai putin. Rusoaicele au acel ceva, atitudine de dive cum imi place mie sa zic. Fetele noastre, cu mici exceptii, sunt mai mereu triste, fara vlaga...si mai cred ca rusoaicele mai merg si pe "plesneala" cu unele elemente. In fine...sper ca la Olimpiada sa vedem si dificultate si siguranta...si un pic din atitudinea de dive :D

Lulu spunea...

Asa este Cris, eu cred ca rusoaicele au prezentat elemente pe care nu le-au antrenat destul timp si acest lucru s-a vazut in calitatea executiei - imi amintesc in special ratarile de la paralele si la sol (solul dezastruos al Kseniei Semenova din calificari), nu mai spun de executia slaba a sariturilor Amanar.

Dar ce-a fost a fost. De-abia astept sa vad ce surprize ne pregatesc fetele noastre la mondialele de la Tokyo.