Why is everybody leaving?

on 3 decembrie 2011
Europenele din 2010 de la Birmingham ne-au adus multe bucurii mai ales din partea junioarelor de la acea vreme, echipa  formata din: Diana Rusu, Beatrice Margarit, Madalina Neagu, Larisa Iordache si Diana Bulimar, castiga medalia de argint, dupa Rusia si inaintea Italiei. Apoi au plecat pe rand din acea echipa, Madalina, Diana si Beatrice, singurele care inca mai practica gimnastica de performanta fiind Larisa si Diana Bulimar. Din lotul de junioare mai faceau parte si Ana Maria Baicu, Tatiana Geamparoiu si Andreea Tufa (si poate si alte fete pe care nu le stiu) care nici ele nu mai fac gimnastica. De ce oare? De ce tocmai acum cand exista in fata o perspectiva frumoasa, cand mai mult ca oricand, pentru ca se apropie Olimpiada, era nevoie de cat mai multe fete in lot? Poate ca problemele de sanatate le-au stat in cale, cert e ca e pacat de toata munca lor...dar asa e gimnastica: pentru unele fete un mare regret, pentru altele o mare satisfactie. Totusi pentru majoritatea fetelor nu inseamna ca s-a terminat definitiv cu sportul in vietile lor pentru ca unele practica acum fie gimnastica aerobica, fie alte sporturi, deci e posibil sa le mai revedem candva, undeva.
Nu doar la noi toata lumea pleaca, Elvetia are si ea probleme cu gimnastii care parasesc salile de gimnastica, de curand sportivelor Yasmin Zimmermann si Jennifer Senn, nu le-au mai fost reinoite contractele. Elvetia a ramas si fara Roman Gisi si Niki Boschenstein care s-au retras din activitate luna trecuta iar din vara fara Ariella Kaeslin, Linda Stampfli si Daniel Groves.

2 comentarii:

Raluca spunea...

E pacat de munca lor! Trudesc ani la randul pentru a auzi imnul tarii cantat doar pentru ele, iar atunci cand in sfarsit ajung la varsta senioratului, din cauza problemelor de sanatate trebuie sa se retraga.

Cris spunea...

Eu nu-mi explic mai ales ca daca sunt probleme de sanatate ele se pot rezolva asa cum si Diana Bulimar de exemplu a tot avut si uite ca n-a renuntat...poate nu mai fac fata ritmului pregatirii, poate nu sunt sufiecient de ambitioase, cine stie...Totusi nr. fetelor care se retrag e mult prea mare.