Stiati ca? part no.2

on 21 martie 2009
Stiati ca Jamie Oliver (celebrul bucatar englez) sufera de dislexie? Dislexia este o boala manifestata prin dizabilitati de invatare, deoarece persoanele dislexice nu pot invata prin metodele standard de predare si receptare a informatiilor noi.In schimb, sunt persoane extrem de intuitive, inteligente si creative care se bazeaza pe invatare vizuala, multi-dimensionala. Dar, deoarece gandesc in imagini, ei au probleme in ceea ce priveste simbolurile de orice fel, precum literele sau cifrele si cuvintele scrise. Stiati ca si Einstein, Thomas Edison, Leonardo da Vinci, Walt Disney, Cher, Thomas Hilfiger, etc, au suferit si sufera de aceasta boala?
Stiati ca cel mai bogat om de pe planeta la ora actuala este Bill Gates? Averea sa a atins pragul de 50 de miliarde de dolari (potrivit topului Forbes).
Stiati ca ciocolata contine o substanta numita endorfina si ca aceasta ne da o stare de buna dispozitie? Endorfina se mai numeste si "hormonul fericirii".Deci, ciocolata e buna la ceva!
Asta e cea mai faina: stiati ca daca deschideti in Word o pagina in care scrieti =rand(200,90) apoi apasati enter o sa va apara un document cu 370.000 de cuvinte? E drept ca daca schimbati cifrele din interiorul parantezei documentul tot apare dar este acelasi doar ca are mai putine pagini.
Stiati ca diamantele sunt cele mai dure substante naturale de pe pamant? Singurul mod in care se poate taia un diamant este folosirea unui alt diamant.

1 comentarii:

ana maria spunea...

Nu stiam ca cei prezentati de tine au suferit si sufera de dislexie.Oricum din cate imi dau seama este foarte bine sa fii diferit, sa fii un pic altfel, sa fii special.
Ciocolata este buna, chiar foarte buna nu doar la ceva, este buna la orice as spune eu.
Am incercat si eu chestia in Word si am ramas putin uimita...hmm.
Si daca tot ai zis de diamante, o citez pe Marylin "diamonds are a girls best friend"!