Gimnastica

on 4 septembrie 2009


De curand am aflat din cine va fi alcatuita echipa feminina de gimnastica a Romaniei ce va participa anul acesta la Mondialele de la Londra. Asadar: Sandra Izbasa, Anamaria Tamarjan, Ana Porgras, Diana Chelaru si Gabriela Dragoi-rezerva, sunt cele 5 fete care vor reprezenta Romania la Londra. Imi pare rau ca Gabriela merge ca si rezerva, e pacat de ea...
De asemenea, legat tot de cine merge la Mondiale si cine nu, Nastia Liukin a anuntat ca nu va participa. Decizia e inteleapta pentru ca sunt convinsa ca ar fi dezamagit. S-a vazut la Visa ca nu e intr-o forma tocmai buna si cred ca mai are nevoie de ceva timp pana sa-si revina. Totusi nu pot sa nu recunosc ca mi-ar fi placut s-o revad intr-un concurs de anvergura Campionatelor Mondiale.
Situatia e incerta si la Ksenia Semenova, care din cate stiu, s-a accidentat. Imi place foarte tare Semenova, in special la sol si paralele.
Daca in cazul baietilor sunt un pic mai optimista (Marian Dragulescu, Flavius Koczi, Marius Berbecar, Daniel Popescu, Cosmin Popescu, Robert Stanescu), despre fete nu pot sa spun acelasi lucru si asta pentru ca Ana Porgras nu a mai participat la un concurs adevarat cred ca de un an aproape, Izbasa vine dupa o pauza datorata operatiei de la picior, iar Diana Chelaru imi pare o fata mult prea timida. Chiar daca luna aceasta vom avea Nationalele de la Buzau, pe fete nu le va ajuta prea mult, nu vor avea concurenta necesara. Cu toate astea trebuie sa speram ca se vor concentra suficient incat sa-si depaseasca obiectivele propuse. Mi-as dori tare mult s-o vad pe Ana Porgras pe podium, ar fi un inceput bun pentru ea. Si cred ca Sandra va avea sigur o medalie la sol, asta pentru ca e foarte ambitioasa.

2 comentarii:

Flavia spunea...

Imi este teama sa nu vedem iar evolutii asemanatoare celor de la CE., unde s-a realizat un nivel scazut al competitiei. Este anul post-olimpic si multi gimnasti renunta, nu-si mai gasesc motivatia necesara continuarii activitatii sportive.
Sper insa sa ma insel si sa avem un CM frumos, incununat cu lauri mondiali pentru romani.

Mira spunea...

Sper de la acest mondial sa aratam ca o tara care incepe pregatirea pentru 2012 cu aceleasi sanse ca SUA si China.Realist vorbind avem 2 mari sanse la podium,sol si barna...mi-as dori din suflet sa fie ambele de aur ,dar mai important ar fi sa ne ramana gimnastele sanatoase si motivate.Eu cred ca 2012 ar arata bine cu Porgras(lider pana atunci )
Racea
Haidu
Iordache
si de ce nu Tamarjan,Dragoi,Chelaru ..oricare dintre ele au multe de aratat