Magia unui zambet

on 9 ianuarie 2012

Daca n-as fi avut vreodata ocazia sa vorbesc cu Cerasela Patrascu as fi spus despre ea ca acum, cand nu mai face gimnastica, e o adolescenta obisnuita care se pregateste pentru bacalaureat. Dar Cerasela e mai mult de-atat. Eu am descoperit in ea un suflet curat, o latura spirituala, un om care are multe visuri, multe sperante, dar care totusi e si extrem de realist.
Perioada in care a facut gimnastica e plina de regrete, inca mai exista concursul acela, exercitiul acela, coborarea aceea care n-a iesit, care a fost inceputul sfarsitului pentru cariera ei. Tocmai de aceea ne intoarcem in prezent:
Cera isi conduce cu mandrie masina, invata pentru BAC, ii ajuta pe cei aflati in nevoie prin actiunile caritabile pe care le face impreuna cu prietenii ei, canta prin casa, asculta muzica, citeste si viseaza la ceea ce si-ar dori sa faca in viitor. Tecutul, cu bune si cu rele, trebuie sa ramana in urma.
O tenteaza cariera de antrenor de gimnastica mai ales ca se considera un bun pedagog si eu sunt de acord cu asta dar ar mai fi si alte planuri care urmeaza sa fie "cantarite" intr-o balanta mai tarziu. Totusi, desi acum nu ii  mai suna ceasul la ora 8 in fiecare dimineata, nu mai da proba cantarului si nu mai urmeaza sa mearga in sala, spune ca deseori se trezeste cu gandul la antrenamente iar daca ar avea o barna in casa n-ar rezista sa nu se urce pe ea. Orele de sport de la scoala au ramas cam singurul prilej de a mai face miscare in fiecare dimineata, iar in sala de sport mai face uneori tumbe, doar asa de dragul vremurilor trecute. Mobilitatea pe care o admiram eu la ea, in schimb, s-a cam pierdut.
Cerei ii plac delfinii pentru ca sunt prietenosi, orasele linistite si copiii. Desi se considera "o fata normala de 19 ani care incearca sa se regaseasca" eu cred ca menirea ei este una speciala, aceea de a-i ajuta pe altii. Isi doreste o lume mai buna, o lume corecta, o lume in care sa se faca auzita desi lumea ei pentru 12 ani n-a prea ascultat-o.
Crede in destin si nu-i place sa judece pe nimeni pentru nereusitele ei dar, din pacate nu s-a inventat un burete care sa stearga amintiri. Tot ceea ce tine de gimnastica, de la costume la medalii si treofee, sunt pastrate cu sfintenie de mama, acasa. Ea nu si le numara niciodata...
Toata lumea stie ca Cera era mai mereu cu zambetul pe buze in concursuri, le incuraja permanent pe colegele ei, traia fiecare exercitiu impreuna cu ele si chiar daca nu mergea totul bine ea stia sa le consoleze. Asa era si la antrenamente, "pentru ca totul sa para mai usor". Desi, nimic nu e usor in gimnastica...
Daca ar fi fost sa se nasca intr-un alt colt de lume i-ar fi placut ca acela sa fie America pentru ca "e tara tuturor posibilitatilor" desi, recunoaste ca Sibiul nostru ii place mai mult.
Cerasela e haioasa si inteligenta, e si copil si om mare si crede in puterea pe care o poate avea un zambet asupra oamenilor.

Cele mai importante rezultate ale Ceraselei Patrascu:

  • 2007 Campionatele Mondiale de la Stuttgart- bronz cu echipa
  • 2008 Campionatele Europene de la Clermont Ferrand- aur cu echipa
  • 2010 Campionatele Europene de la Birmingham- bronz cu echipa 

5 comentarii:

Mihai spunea...

Ce articol frumos! Imi este dor de Cera si de gimnastica ei.

Cris spunea...

Multumesc!

Cata spunea...

Foarte frumos! Si mie mi-e dor de Cera, din toate punctele de vedere.

Anonim spunea...

Si mie imi este dor de voi si de tot colectivul,incepand de la gimnaste(antrenori,medici,asistente,etc.) si pana la fanii pe care ii respect pentru fidelitatea de care au dat dovata fata de gimnastica romaneasca.

Cris spunea...

Iti multumim Cera!